מכתב מפרופ' עמנואל פרידהיים - ראש המחלקה, לרגל המצב

בס"ד, יום ב כ"ד בתשרי תשפ"ד (9.10.23)

סטודנטיות וסטודנטים יקרים שלום וברכה,

לבנו עם משפחות החיילים והאזרחים המתגוררים ביישובי עוטף עזה.

לצד גבורה עילאית, שיקום ותחייה לאומית ותרבותית יוצאי דופן בתולדות העולם. כל מי שלמד קצת מן ההיסטוריה הארוכה של עם ישראל יודע מה חווה עמנו לאורך הדורות, פרעות וחורבן, קיומו של עם מפוזר בין העמים ששב למולדתו ההיסטורית, הוא פלא היסטורי ששום אומה אחרת לא ידעה בתולדותיה. אנו כאן, עברנו אתגרים קשים, אך כולנו כאחד איתנים וחזקים, וכן גם נעמוד באתגר הזה.

נאהב אחד את השני, מאוחדים, והעם ישיב מלחמה שערה.

אני מבקש לשאת תפילה, שמופיעה לראשונה בסידור רב עמרם גאון: "אחינו כל בית ישראל, הנתונים בצרה ובשביה, העומדים בין בים ובין ביבשה, המקום ירחם עליהם ויוציאם מצרה לרווחה, ומאפלה לאורה, ומשעבוד לגאולה, השתא בעגלא ובזמן קריב, ונאמר אמן".

וכעת כמה עניינים פרקטיים:

1 למי שחש שהוא זקוק לתמיכה נפשית, האוניברסיטה פתחה קו חם לסטודנטים. זמין כל היום בטלפון: .03-5318811 כמו כן, אני זמין במייל: il.ac.biu@friedheim.emmanuel או בזום או בווצאפ: .052-8693516

2 נכון להיום, תחילת שנת הלימודים נדחתה ליום ראשון, 22.10.23 (ז' חשוון תשפ"ד). יש לעקוב אחרי ההתפתחויות.

3 הבחינות לשבוע הקרוב מבוטלות.

4 האוניברסיטה תאפשר לסטודנטים את הזמן הדרוש להשלים את המשימות (עבודות, מטלות להגשה וכד') להן הם נדרשים. לפיכך, ניתן יהיה להגיש מטלות אלה, לרבות עבודות סמינריוניות, שהיו צריכות להיות מוגשות עד לתחילת שנה"ל תשפ"ד, עד לט"ז חשוון תשפ"ד (31/10/2023) ללא צורך בבקשה מיוחדת.

5) עדכונים שוטפים על פעילות הקמפוס מתעדכנים כל הזמן בעמוד ייעודי באוניברסיטה בקישור:

יחד נעשה ונצליח ! היו ברוכים ושמרו על עצמכם !

בברכה

פרופ' עמנואל פרידהיים