מידע על מכינות למי שלא עומד בתנאי קבלה לתואר ראשון

מתעניין בלימודים במחלקה שאינו עומד בקריטריונים מוזמן לפנות למחלקה לפגישת ייעוץ והכוונת האפשרויות העומדות בפניו כדי להתקבל למחלקה.

מכינות ייעודיות

קהל היעד: מועמדים אשר אינם עומדים בסכם הנדרש לצורך הקבלה לתואר (חסרי בגרות, ממוצע בגרות נמוך וכד').

מטרת המכינה: תעודת המכינה הייעודית מחליפה את תעודת הבגרות בקבלה לאוניברסיטה (לתשומת הלב, היא לא מחליפה את ציון הפסיכומטרי).
המכינה מתקיימת במסלול:מדעי החברה והרוח

משך המכינה: שנה אקדמית – אוקטובר 2023 – יולי 2024.
פרטים נוספים – באתר המכינה

*מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה למכינה יכולים להשתלב במסלול קדם המכינה. פרטים אודות מסלול קדם מכינה – באתר המכינה

מסלול זה רלוונטי למועמדים בעלי 12 שנות לימוד בלבד, ומתאים לבוגרי המגזר החרדי.

קורס הכנה למבחן אמיר"ם – סמסטר קיץ תשפ"ג
קהל היעד: בעלי ציון נמוך מ-85 בחלק של האנגלית בבחינה הפסיכומטרית / אמיר"ם, או ציון נמוך מ-185 באמי"ר.
בתום הקורס המועמדים ייגשו לבחינת אמיר"ם דרך המכינה.

משך המכינה: כחודשיים

פרטים נוספים – באתר המכינה

מכינת מעבר באנגלית – סמסטר קיץ תשפ"ג
קהל היעד: מועמדים שנדחו עקב בגרות באנגלית ברמה של 3 יח"ל, או בעלי ציון באנגלית פחות מ-85 בחלק האנגלית של הפסיכומטרי.
בסיום המכינה התלמידים ייגשו לבחינת אמיר"ם דרך המכינה.

מטרת המכינה:

• השלמת הידע הנדרש לאנגלית ברמת 4 יח"ל
  • הכנה למבחן אמיר"ם
  • העלאת סיכויי הקבלה לתואר המבוקש  כבר לשנת הלימודים תשפ"ד.

משך המכינה: כחודשיים

פרטים נוספים – באתר המכינה

מכינה לבני 30+

קהל היעד: מועמדים בני 30 ומעלה בעלי 12 שנות לימוד, אשר אינם עומדים בתנאי הקבלה לתואר (חסרי בגרות, ממוצע בגרות נמוך וכד').

מטרת המכינה: תעודת המכינה מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן.

משך הלימודים: ארבעה חודשים.

התוכנית מתקיימת בשלושה מחזורים: סמסטר א' (אוקטובר-ינואר),   סמסטר אביב (פברואר-יוני),    סמסטר קיץ (מאי-אוגוסט).

פרטים נוספים – באתר המכינה

המכינות שמתקיימות בסמסטר קיץ תשפ"ג רלוונטיות בקבלה לתואר כבר באוקטובר הקרוב – לשנה"ל תשפ"ד!

לספר המכינות