ד"ר מלי אייזנברג

השכלה והשתלמויות

2021-2020 – חברה בפורום עמיתי שפיגל, המכון לחקר השואה, אוניברסיטת בר אילן

2012 - תעודת הוראה בהיסטוריה, אוניברסיטת בר-אילן

2010 - השתתפות בכנס דוקטורנטים באוניברסיטת ניו-יורק ((University of New York בנושא: Immigration and assimilation of Holocaust Survivors – A Comparative Perspective""

2009-2006 - לימודים לתואר שלישי במסגרת תכנית "מלגות הנשיא לדוקטורנטים מצטיינים" באוניברסיטת בר-אילן. עבודת מחקר בנושא: "מחוויה אישית למפעל חיים: השואה כמוטיב מכונן בדרכו הפרטית והציבורית של משה פראגר - דמות מפתח חרדית ביישוב ובישראל". בהנחיית פרופ' דן מכמן ופרופ' קימי קפלן.

2008- קורס לדוקטורנטים: "הוראה, פרסום ועולם האקדמיה", במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר-אילן.

2004-1999 - לימודים לתואר ראשון ושני במסלול הישיר לתלמידים מצטיינים במחלקה לתולדות ישראל באוניברסיטת בר-אילן. עבודת מחקר בנושא: "עד, מזעיק, מתעד ומנציח – ר' משה פראגר והשואה (1984-1940)", בהנחיית פרופ' דן מכמן.

1999-1997 - קורסי השתלמות למורים, מטעם משרד החינוך בבי"ס המרכזי להוראת השואה "יד ושם" ירושלים.

ניסיון תעסוקתי:

2022-2021

• מנהלת בית-הספר מרכזי להוראת השואה, מכון משואה –  המכון הבינלאומי להוראת השואה
    • מרכזת פורום היסטוריה במכון מופת
    • מרצה בתכנית תואר שני בהיסטוריה במגמת חדשנות, המחלקה לתולדות    ישראל אוניברסיטת בר אילן
    • מרצה בתכנית לתואר ראשון, מכללת אורות אלקנה
    • מרצה בתכנית תואר שני בתושב"ע, מכללה ירושלים

2020-2019

• יו"ר ועדת היסטוריה בחמ"ד

2020-2017

•  מנהלת אקדמית וסגנית מנהלת בית-הספר מרכזי להוראת השואה, במכון משואה –  המכון הבינלאומי להוראת השואה
    •  ראש החוג להכשרת מורים להיסטוריה, בית ספר לחינוך, אוניברסיטת בר אילן

2017-2015

• חברה בצוות חשיבה: "התכנסות ליום השואה", מכון ון ליר, ירושלים

2017-2012

•  חוקרת ועוזרת מחקר של פרופ' דן מכמן במכון לחקר השואה, אוניברסיטת בר    אילן
    •  הוראה באוניברסיטת בר אילן (בית ספר לחינוך ומדור מכללות)
    •  הוראה במכללת אפרתה, ירושלים
    •  הוראה במכללת אורות ישראל, אלקנה
    •  יועצת אקדמית ורכזת אחראית של פרוייקט נשמ"ה באוניברסיטת בר אילן, בשיתוף עם הפיקוח הארצי במשרד החינוך.

2015-2012

• מנהלת של הספרייה והמרכז הפדגוגי, מכון משואה
    • כתיבת מתווה לתוכנית לימודים בהיסטוריה ממ"ד לכיתות ו-ח, מנהל החינוך הדתי, משרד החינוך

• מחקר במכללת בית וגן, ירושלים

2014-2010

• מרצה במכללה החרדית, מדור מכללות של אוניברסיטת בר-אילן (קורס ייסוד בלימודי השואה)

הישגים ופרסים אקדמאים:

2013  פרס ע"ש פרופ' פנחס חורגין, המחלקת לתולדות ישראל, אוניברסיטת בר-אילן.

2010  מלגת הצטיינות על עבודת הדוקטוראט מטעם "המכון הבינלאומי לחקר השואה" 'יד ושם'.

2009  מלגה ע"ש יחיאל עוזר, יונה (טובה) הינדה ומשה יחזקאל לבית קלאר לדוקטורנטים מצטיינים בחקר השואה.

2008 פרס עידוד לתלמידי מחקר מטעם "המכון הבינלאומי לחקר השואה" "יד ושם", מהקרן ע"ש נורברט וליזה שכטר.

2006  תעודת הצטיינות ע"ש דבורה ומיכאל גולדהירש על עבודת הM.A: "עד, מזעיק, מתעד ומנציח ר' משה פראגר והשואה (1984-1940)".מכון בן- גוריון אוניברסיטת באר-שבע.

2006  פרס ראשון ע"ש שרה פלגר-זיסקינד על עבודות מצוינות שנכתבו על השואה באוניברסיטת בר-אילן.

2005  מלגת נשיא לדוקטורנטים מצטיינים באוניברסיטת בר-אילן (למשך 4 שנים).

2004  פרס עידוד לתלמידי מחקר מטעם "המכון הבינלאומי לחקר השואה" ב"יד ושם", מהקרן ע"ש נחום, שרה וברוך אייזנשטיין.

מחקר

תחומי עניין מחקריים

• מאנטישמיות לשואה - קווי ייסוד בתולדות השואה

• סוגיות בהיסטוריוגרפיה של השואה

• זכרון השואה: מגמות ותהליכים

• העת החדשה: רעיונות ומהפכות

• המורה כמצפן דיסיציפלינרי - מתודיקה להוראת ההיסטוריה

פרסומים

לרשימת הפירסומים של ד"ר מלי אייזנברג לחצו על הקישור

ד"ר מלי איזנברג- פרסומים

בתוך מערבולת הימים: משה פראגר, היסטוריון שואה חרדי, מכון בן גוריון לחקר הציונות ומדינת ישראל, אוניברסיטת בן גוריון ויד ושם, ירושלים 2021.

"'תיעוד כהתנגדות'": סיפורו של כתב היד שתיעד את הפוגרומים שביצעו "הבלאכוביצ'ים" בקהילות רטנה, קאמין-קושירסקי וסביבותיהן בווהלין (סתיו 1920) – היסטוריה וזיכרון" -התקבל לפרסום בקובץ היסטוריה, הגות, ריאליה: קובץ מחקרים בעקבות יום העיון במכללת אפרתה עולם מתהפך: מלחמת העולם הראשונה והשלכותיה על העולם היהודי, בתוך: עולם מתהפך מלחמת העולם הראשונה והשלכותיה על העולם היהודי היסטוריה  הגות ריאליה, ז' (תשפ), מכללת אפרתה, ירושלים, עמ' 88-65.

"הג'וינט והחינוך האורתודוקסי בווילנה בראשית מלחמת העולם השנייה – מפלט זמני", בשביל הזיכרון – סדרה חדשה, 24 (תשע"ו), עמ' 47-41.

"'בין מילא 14 למילא 18': מחתרת חסידית כהיסטוריוגרפיה שכנגד", בשביל הזיכרון - סדרה חדשה,  20 (תשע"ה), עמ' 31-24.

עד, מזעיק, מתעד ומנציח – ר' משה פראגר והשואה, 1984-1940, סדרת תשתית למחקר (15), המכון לחקר השואה ע"ש ארנולד וליאונה פינקלר, אוניברסיטת בר-אילן, רמת-גן תשס"ו.

תאריך עדכון אחרון : 01/12/2022