הַבֹטְחִים בַפָסֶל הפוליתאיזם בארץ ישראל וסביבותיה בתקופה הרומית ובראשית ימי ביזנטיון- פרופ' עמנואל פרידהיים
תאריך
מחבר
פרופ' עמנואל פרידהיים
הוצאה
ההוצאה לאור ע"ש חיים רובין של אוניברסיטת תל אביב
תקציר

הַבֹּטְחִים בַּפָּסֶל מוציא מנבכי ההיסטוריה פרק עלום בעת העתיקה המאוחרת: ההיסטוריה הפגנית של ארץ ישראל. הספר מציע לראשונה מפה גאוגרפית־היסטורית מקיפה ויסודית על אודות הממצאים ההיסטוריים והארכאולוגיים הידועים. אלו מעידים על קווים פולחניים נוכריים שרווחו בארץ ישראל וסביבותיה בימי רומא וביזנטיון ומעלים שאלות מהותיות הנוגעות לפוליתאיזם המקומי: מה היה משקלם הדתי של הפולחנים הפגניים בחיי הנוכרים בעת העתיקה? האם יש בעבודת פסלים ראיה לכך שהסוגד האמין באמת בכוחו של הפסל הנעבד? עד כמה ארץ ישראל הרומית הייתה פגנית ביחס לשכנותיה? כלום ניתן לשחזר את המבנה התיאולוגי של עשרות הפולחנים שהתקיימו בארץ במאות הראשונות לסה”נ? האם פולחני יוון ורומא מחקו את האמונות הקדומות של כנען וסוריה? האם שחזור ההיסטוריה הפגנית של ארץ-ישראל הרומית מחייב בחינה מחודשת של ההיסטוריה היהודית בארץ ישראל בתקופת המשנה והתלמוד?

עמנואל פרידהיים הנו פרופסור מן המניין וראש המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו ע”ש ישראל וגולדה קושיצקי באוניברסיטת בר-אילן. הוא מלמד את תולדות היהודים בימי בית שני, המשנה והתלמוד וחוקר בעיקר את יחסי הגומלין בין יהדות ארץ ישראל לבין התרבות הפגנית במאות הראשונות לסה”נ.

פרטי רכישה

לינק לרכישת הספר כאן