פרופ' אמריטוס מרדכי אליאב הוא ממקבלי עיטור "יקיר ירושלים" לשנת תשע"ו

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, הודיע לאחרונה על רשימת 12 האישים שנבחרו לקבל את עיטור יקיר ירושלים לשנת תשע"ו. בין הזוכים, פרופ' אמריטוס מרדכי אליאב מהמחלקה לתולדות ישראל באוניברסיטת בר-אילן.

פרופ' אמריטוס מרדכי אליאב הוא היסטוריון של עם ישראל, חוקר תולדות היהודים בגרמניה, וחוקר תולדות היישוב והציונות. פרופ' אליאב לימד במחלקה לתולדות ישראל ועמד בראשה, וכיום מכהן כפרופסור אמריטוס באוניברסיטת בר-אילן.

פרופ' אליאב, יליד פולין, מתגורר בירושלים זה 67 שנים. הוא נמנה עם מייסדי האגף הדתי של מחלקת הנוער בסוכנות היהודית והיה ממונה מטעמה על תנועות הנוער. פרופ' אליאב היה חבר בצוות ההיגוי של מוסד המחקר, התרבות והחינוך "יד בן צבי". בנוסף כיהן בהנהלת מוזיאון האמנות היהודית "היכל שלמה" וכחבר ועדת הביקורת של רשות השידור בירושלים.

פרופ' אליאב פרסם שורה ארוכה של ספרים ומאמרים על העלייה לארץ ישראל והיישוב בה, על ירושלים ועל שואת יהודי אירופה.
אוניברסיטת בר-אילן והמחלקה לתולדות ישראל מברכות את פרופ' אליאב על קבלת העיטור, ומאחלות לו עוד שנים ארוכות של עשייה אקדמית וציבורית פורה ומעוררת השראה.